Размяна на реплики между София и бъдещата нова власт в Скопие

Снимка: Infomreja.bg

Новата власт в Северна Македония не разбира какви отстъпки е направила България

Размяна на реплики между София и бъдещата нова власт в Скопие. И президентът Румен Радев, и служебният премиер Димитър Главчев обявиха, че се надяват Скопие да продължи по европейския си път на развитие. Главчев беше категоричен, че страната ни няма да прави повече отстъпки. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски реагира веднага - не виждал какви отстъпки е направила България, пише Нова тв.

„Ще се заемем със задачите си и ще чакаме някой разумен, с когото да разговаряме. Не виждам от какво е отстъпила България. На българския премиер трябва да му бъде зададен логичният въпрос какво е това, което е отстъпено. Не виждам защо е страшно да имаме още един анекс към Договора с България, в който да видим какви принципи ще представим и с какво ще влезем в тези разговори. При концепция като сегашната ние нямаме намерение да го подкрепяме”, коментира Мицкоски.

Новият кабинет на РС Македония трябва да реши ще впише ли българското малцинство в конституцията - условие, което Брюксел постави, за да започне преговори за членство. По време на предизборната кампания кандидатите на партията нееднократно обявиха, че промяна в основния закон на държавата не е необходима.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//