Русия и Куба са обсъдили сътрудничеството в сферата на сигурността

Снимка: Николай Патрушев - секретар на Съвета за сигурност на Русия ЕРА БГНЕС

Москва задълбочава връзките си с Азия, Близкия изток, Африка и Латинска Америка

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев се срещна вчера в Хавана с бившия лидер на Куба Раул Кастро, за да обсъдят сътрудничеството в сферата на сигурността, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че на срещата е била отправена покана към руския президент Владимир Путин да посети островната държава. 

„Бяха обсъдени редица въпроси от руско-кубинското сътрудничество в сферата на сигурността. Николай Патрушев е уверил Раул Кастро, че Москва остава обвързана с духа на стратегическото партньорство между двете страни“, съобщи пресслужбата на руския Съвет за сигурност.

ТАСС предаде, че Патрушев се е срещнал и с президента на Куба Мигел Диас-Канел и е обсъдил с него двустранното сътрудничество в сферата на сигурността, икономиката и културата. Двамата са подчертали, че Русия и Куба са надеждни съюзници, които развиват активно взаимодействие в различни области, запазвайки приемствеността на курса към задълбочаване на руско-кубинските връзки. 

Ройтерс припомня, че след като Западът наложи санкции срещу Русия заради войната в Украйна, Москва се отвърна от Европа и САЩ и задълбочава връзките си със страните от Азия, Близкия изток, Африка и Латинска Америка. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK