Учители и ученици от ЕГ-Кюстендил, участваха в група за мобилност по НП „Иновации в действие“

Снимки: ЕГ - Кюстендил

Учениците заеха почетните първо, второ и трето място за повишаването на финансовата грамотност сред връстниците им

Учители и ученици от ЕГ "Д-р Петър Берон" - Кюстендил, взеха участие в група за мобилност по НП "Иновации в действие", в периода 20 - 22 март 2024 г.

Учителите Елза Давидкова, Донка Стоянова, Зоя Динева, Милена Гошева, Силвия Китанова и учениците Велизара Стоева от 11.а клас, Алена Александрова от 11.а клас и Лили Ангелова от 9.в клас посетиха иновативната Национална финансово-стопанска гимназия, гр. София, която бе училище домакин на мероприятието.

Други участници бяха: Професионална гимназия по икономика "Карл Маркс", гр. Смолян (иновативно училище), както и Професионална гимназия по икономика "Тодор Г. Влайков", гр. Клисура (неиновативно училище).

Участниците в мобилността споделиха своите впечатления от проведената публична дискусия „Дигитални лични финанси – сигурност и устойчивост“, от представения иновативен проект от Директора на НФСГ Мая Гешева, от иновативен интегриран урок – работа в учебно предприятие, компютърни архитектури, икономика на предприятието, английски език, от иновативния урок "Разработване на бизнес проекти с фокус върху устойчивото развитие", от участието на ученици в иновационен лагер в рамките на Световната седмица на парите, от Четвърта национална научно-приложна конференция "Повишаване на квалификацията на учителите - проблеми и перспективи", както и от работните срещи на Екокомитета и Еразъм екипа на НФСГ.

Учениците от ЕГ бяха разделени на екипи съвместно с ученици от Втора английска гимназия, Националната финансово-стопанска гимназия, Смолян, и с ПГИ, Клисура. По случай седмицата на парите JA Bulgaria им зададе казус относно "Финансова грамотност за младежи". Тяхната задача беше да създадат продукт или услуга, съдействащи за повишаването на финансовата грамотност сред връстниците им, както и да направят такива теми атрактивни за младите хора.

Кюстендилските ученици бяха в три различни екипа, като и трите, от които бяха част, заеха почетните първо, второ и трето място за повишаването на финансовата грамотност сред връстниците им, както и да направят такива теми атрактивни за младите хора. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK