Вино, музика, поезия и усмихнати читатели събра библиотеката в Благоевград

Снимки: РБ

Виното е любов! Любовта е вино!

Виното и любовта се прегърнаха с магични рими в благоевградската регионална библиотека „Димитър Талев“.

Виното е любов! Любовта е вино! Е, тази любов, без която не можем, и виното, което не може без любов, се събраха снощи в зала „Изкуство“.

Магнетичната вечер сътвориха младите творци от литературен клуб „Порив“, а присъстващите „отпиха огромни глътки“ от техния талант, емоции и вдъхновение.

Поетичният напев бе под надслов „Виновно ли е виното, невинна ли е любовта?“, а отговорите на тези въпроси търсиха и намериха поетите и в своите, и в стиховете на известни български майстори на стихотворенията. И настана време за поезия, минути за рими, мигове за спомени. Защото любовта е магия, раждаме се от любов, а пък виното често пъти има заслуга за появата на любовта.

Наричат любовта грешна, невъзможна, разрушителна…, но е и истинска, и невинна, чудо. Едно е сигурно - без нея не можем. Каквато и да е. Тя е есенцията на живота, смисълът на нашето съществуване.

Поетичната вечер бе подсладена с музикални изпълнения, с усмивки, с танци в ритъма на сърцето, не липсваха и сладки изненади.

Малките Леа и Йоана раздадоха късметчета на всички хора в залата, които вече бяха „изтеглили“ своя късмет - да са част от тази поетично-романтична вечер. Те с много ентусиазъм се включиха в играта със стихове, претворени в песни, а за най-знаещите имаше награди – книги от авторите на ЛК „Порив“ и химикали. В четенето на красива любовна лирика участваха и някои от гостите на вълнуващото събитие, сред които и чаровната Леа. Момичето прочете кратък текст за любовта от детска книга, взета от библиотеката.

„Любовта е единственото нещо на този свят, което премахва всички болки и ни кара да се чувстваме отново прекрасно, а виното едновременно е и човек, и Бог“, категорични бяха поетите от Литературен клуб „Порив“.

Лиричният празник донесе позитивни емоции и на зам.-кмета на община Благоевград – Станислав Кимчев, който отговаря за културата, спорта и туризма, и на неговия предшественик на този пост - Силвия Домозетска. Кимчев пожела на организаторите все така да бъдат вдъхновени и креативни и им даде дума, че Община Благоевград винаги ще подкрепя и тях, и всички творци в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK