Вятърът нанесе щети в Стара Загора, Пловдив и Царево, пътят към Шипка и Добрич - в сняг!

Снимка: Infomreja.bg

Заради силния вятър дърво се стовари върху лек автомобил в Стара Загора

Жълт и оранжев код за опасно време бе обявен за няколко области в страната днес. Влошените метеорологични условия нанесоха материални щети в Стара Загора и Пловдив, а в Царево беше сформиран щаб за превенция и действие при кризи, съобщава БНТ.

Бурният вятър по Черноморието в комбинация с дъжд принудиха община Царево да създаде Щаб за превенция и действие при кризи. Мащабните наводнения през септември наложиха предприемане на превантивни мерки и осигуряване на аварийни дежурни екипи сега, които да следят обстановката в населеното място.

Направили сме обход на критичната инфраструктура, на язовирите-те са на кота 0, източени са. Включили сме системата за ранно известяване, почистени са шахтите в града. Много е важно, че опита, който натрупахме покрай бедствието, ни дава възможност за една по-бърза превантивна реакция", каза Марин Киров, кмет на Община Царево.

Поривите на вятъра достигнаха 12 м/с, а вълнението на морската вода 3 бала. Влошеното време наложи временно затваряне за преминаване от автомобили подходът при пешеходната алея за кв. "Василико".

Заради силния вятър в Пловдив през целия ден екипите на пожарната са реагирали на 27 сигнала за произшествия. 19 са случаите на паднали дървета и счупени клони, като някои от тях са скъсали жици, което е наложило намеса на екипи на електроснабдяване. Стихията събори и част от мазилката на жилищен блок в града.

Заради силния вятър дърво се стовари върху лек автомобил в Стара Загора. За щастие няма пострадали, а само материални щети по колата. Поривите на вятъра достигат 100 км/ч в цялата старозагорска област. Предупрежденията за проливни дъждове и ураганен вятър важат и за утре, като се очаква поривите да достигнат до 120км/ч. На много места, включително по черноморието, дъждът ще преминава в сняг.

Усложнена е пътната обстановка на прохода "Шипка".

Заради силния вятър има паднали дървета и клони по пътното платно. Пътноподдържащата фирма разчиства прохода. Няма заледявания, но видимостта е намалена.

Шофьорите, предприели пътуване през прохода, трябва да карат с повишено внимание.

Автомобили и камиони са блокирани на пътя между Добрич и Варна заради обилни снеговалежи в района, съобщават от MeteoBalkans.

През цялата нощ продължи снеговалежът, който започна вчера, придружен със силен вятър.

Затворен за движение е пътят Добрич - Генерал Тошево за почистване.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK