10 са свободните общински жилища в Кюстендил, попълват с нови жилищния фонд

Снимка: Infomreja.bg

Досега имотите за жилищно застрояване са били продавани, предстои да бъдат пуснати два обекта

Кметът инж. Огнян Атанасов отчете резултати от обявената ревизия на общинските жилища в Кюстендил. За първите шест месеца бяха освободени 10 общински жилища, във времето на встъпването ми на кмет на 10 ноември 2023 година, свободните общински жилища бяха само пет. Освободените ще могат да бъдат давани на хора, които наистина се нуждаят, днес ще гласуваме жилища да бъдат предоставени на медици от каквито има нужда болницата, обяви на заседание на ОбС – Кюстендил, градоначалникът.

По думите му досега имотите за жилищно застрояване са били продавани. Предстои да бъдат пуснати два обекта - единият в кв. „Румена Войвода“, където има недосторен общински осеметажен блок, и вдигнати два етажа. Другият е срещу поликлиниката. Имотите няма да бъдат обявени за продажба ще бъде отстъпено прав на строеж срещу обезщетение.

„Ще действаме така, както би действал един прагматичен човек, когато управлява собствен имот. Ще обявим търг с минимален процент на обезщетение - оттам да тръгне наддаването. Например ще имаме 25-30% и до колкото стигне наддаването. Част от сградата ще са жилища, с които ще попълним жилищния фонд, който не е попълван от 1989 година“, обясни още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//