594 хиляди служители на силите за сигурност ще осигуряват местните избори в Турция

Снимка: iStock

Изборите ще се проведат на 31 март, неделя

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи днес, че общо 594 хиляди служители на силите за сигурност ще осигуряват безопасността на местните избори в Турция в неделя, предава държавната телевизия ТРТ-Хабер, цитирана от БТА.

За опазването на сигурността на изборите на 31 март ще работят служители на полицията, жандармерията, бреговата охрана, доброволци.

Организирахме срещи, на които обсъждахме как ще бъде подсигурена сигурността на изборите. В тези срещи участваха валиите на окръзите, командващите жандармерията, началниците на полицията и началниците на други звена, отговарящи за сигурността в окръзите (общо 81). Бяха изготвени планове за сигурността на изборите в съответствие с анализи на риска, каза Йерликая.

Той добави, че всеки турски гражданин ще може да гласува спокойно. 

На местните избори за сигурността ще се грижат общо 594 хиляди служители, включително 324 хиляди полицейски служители, 197 хиляди служители на Главното командване на жандармерията, 2 хиляди служители на Командването на бреговата охрана, доброволци. В готовност ще бъдат хеликоптери, самолети и безпилотни летателни апарати на правоохранителните звена, посочи министърът на вътрешните работи на Турция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK