Нинова: Дадохме подписи и на “Възраждане”, и на ПП-ДБ

Снимка: БСП

Въпросът с оставката на Желязков е принципен

„Преди десетина дни ние поискахме оставката на Росен Желязков по повод една издадена заповед, с която ограничи правата на народните представители. Вчера бяха инициирани две подписки – една от „Възраждане“ и една от ПП-ДБ.

Тъй като ние имаме принципно отношение по този въпрос, дадохме своите подписи и в двете подписки. „Възраждане“ не можаха да съберат подписи, но събрахме с ПП-ДБ и днес ще има точка от дневния ред за оставката на Росен Желязков.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

„Всякакви спекулации, че сме се заигравали с този или с онзи, са предизборна манипулация на отделни хора и парламентарни групи. Без нашите подписи не можеше изобщо да стартира процеса“, каза още тя.

Нинова подчерта, че въпросът за БСП е принципен.  

„Трябва да се разбере, че в парламентарна република трябва да се спазват парламентарни правила, които Росен Желязков няколко пъти наруши“, посочи лидерът на БСП.

И обърна внимание, че е много важно днес да се проследи кой как ще се гласува.

„Един председател на парламента вече е падал от гласовете на БСП, защото винаги сме смятали, че когато се нарушават правила, трябва да се носи отговорност“, припомни Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//