Рокади в ОбС-Благоевград: Съветник от ПП стана директор, кандидат я смени след дело

Снимка: Антония Сивикова

Антони Сивикова (ПП-ДБ) влиза в състава на местния парламент

Общинският съвет в Благоевград ще се пренареди.

Антони Сивикова (ПП-ДБ) влиза в състава на местния парламент на мястото на Боряна Шалявска.

Шалявска пък стана част от екип на кмета Байкушев след като бе назначена като директор на дирекцията за икономическо развитие.

Сивикова заема поста на съветник не заради рокадата, а защото измества по преференции Шалявска, която след назначението си в Общината бе сменена в ОбС от Станислав Кимчев.

Преференциите на Сивикова обаче се оказаха повече от тези и на Шалявка, и на Кимчев след като тя подаде жалба в Административния съд в Благоевград и след образувано дело.

В открито заседание съдът допусна проверка и преброяване на подадените в СИК № 54 и СИК №87 бюлетините за общински съветници.

Съдът отхвърли искането за проверка на изборните книжа и в други секционни комисии, тъй като протоколите не съдържат данни, които да водят до съмнение в отчетените резултати – няма отбелязани спорове, нито особено мнение на членове на секционни комисии.

В открито съдебно заседание на вчера съдът в Благоевград извърши преглед на записa от видеозаснемането на процеса на преброяване на бюлетините в посочената от жалбоподателя Ваня Алексиева с доводи за неправилно отчитане на преференции СИК №125 в община Благоевград. Предвид констатациите от извършената проверка, съдът допусна преброяване на действителните бюлетини за общински съветници в посочената секция.

Административното дело №1047/2023г. е образувано по жалба на Антония Сивикова. Към делото са присъединени жалбите на още четирима кандидати за общински съветници и Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

 

Снимка: Infomreja.bg, Б. Шалявска

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//