Севернокорейската телевизия цензурира дънките на британски водещ

Снимка: iStock

Дънките са забранени в КНДР от 90-те години на миналия век

Държавният телевизионен канал на Северна Корея цензурира предаване за градинарство на Би Би Си, като замъгли дънките на водещия Алън Тичмарш, съобщава ДПА.

Корейската централна телевизия (KCTV) излъчи епизод от 2010 г. на "Тайните на градината на Алън Тичмарш", в който кадрите с британския телевизионен водещ бяха замъглени от кръста надолу, докато той коленичи в градинска леха и се грижи за растенията.

Дънките се смятат за символ на западния империализъм и са забранени от севернокорейския режим.

Самият Тичмарш заяви пред Би Би Си, че новината му е дала "малко авторитет сред младите".

"Трябваше да стана на 74 години, за да бъда смятан за равен на Елвис Пресли, Том Джоунс, Род Стюарт", пошегува се той и уточни: "Нали разбирате, да носиш панталони, които по принцип се смятат за твърде тесни от някои хора".

Тичмарш посочи, че дънките му не са твърде тесни, но са неприемливи в Северна Корея.

"Никога не съм се смятал за опасен подривен империалист. Обикновено ме смятат за доста приветлив и безобиден, така че всъщност това ми дава малко авторитет, нали?", отбеляза още той.

Дънките са забранени в КНДР от 90-те години на миналия век, когато тогавашният лидер Ким Чен-ир ги обявява за символ на западния - и по-специално на американския - империализъм, който няма място в социалистическа държава. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK