Директорът на ОУ „Юрий Гагарин“ - Смолян, Йорданка Дюлгерова: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 63 години от първия полет в Космоса на Юрий Гагарин

Уважаеми българи, скъпи родители и колеги,

Честит патронен празник на нашето училище!

По повод Международен ден на авиацията и космонавтиката ние най-тържествено почитаме и патрона на нашето училище, което носи името на Юрий Гагарин - първият летец космонавт.

Могъщият човешки дух, който винаги се стреми към разкриване на тайните на Вселената, не закъсня с уникалния си подвиг, извършен на 12 април 1961 г. от Юрий Гагарин, който възхити света със своя първи полет в Космоса, спомогнал за развитието на космонавтиката и науката като цяло.

Този руски гражданин, със своята магична усмивка и могъщ дух, завладя мисълта на човечеството.

Затова ние, които носим с гордост неговото име, празнуваме 63 години от този впечатляващ момент и всеки ден имаме определени дейности по този повод с нашите ученици. Те рисуват на тема „Необятнитят космос”, пишат разкази и есета за „Тайните на звездите”, също така изразяват своите умения в компютърни рисунки и електронни книжки.

Тържественото отбелязване има и своя връх в нашето иновативно училище, с рецитал и маратон на четенето под надслов "Гагарин".

На 12.04.24 г. с най-голяма емоция ще посетим сградата на Президентството, където ще се срещнем с държавния глава Румен Радев. 

Радостта и вълнението на всички от нашето училище са неописуеми. Очакваме най-емоционалното изживяване!

Честит празник!

 

Йорданка Дюлгерова

Директор на ОУ „Юрий Гагарин” - Смолян

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK