Идентифицирани са учениците от видеоклипа с насилие над момче в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Видеоклипът е направен на 12 ноември

Всички ученици от скандалния видеоклип на насилие над момче със специални образователни потребности са идентифицирани, а родителите им уведомени, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. По случая е започнато разследване.

Видеоклипът е направен на 12 ноември, пише БНР. На него се вижда как момиче държи за косата и удря шамари на момче, а друго момиче наблюдава побоя и се смее. Заснетите на видеоклипа деца са ученици на различни училища, каза Алексов. Той уточни, че сигналът в полицията е бил подаден още вчера от учебното заведение, в което учи момчето и инспектори от „Детска педагогическа стая“ са предприели незабавни действия по установяване самоличността на участниците във видеото.

По случая се работи съвместно с прокуратурата. Очаква се до края на днешния ден да има детайлна информация за причините довели до агресията. Всички материали събрани в хода на разследването ще се предоставят на Районна прокуратура - Перник, която да се произнесе по компетентност, допълни Алексов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK