Пеевски и Борисов с общ законопроект за засилване на граничната сигурност

Снимка: ДПС

С промени в Закона за МВР се увеличават с 1264 щатните бройки в ГД “Гранична полиция“

Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с мигрантите предложиха председателите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски.

В деловодството на НС бяха внесени спешно два законопроекта, с които се увеличава капацитета на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата. Тези щатни бройки са необходими за обезпечаване на нормалното функциониране на всички структурни звена.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.

„Възникналото напрежение в последната седмица, както и зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци налагат решителни мерки от Народното събрание като върховен законодателен орган.

Тези мерки за сигурност ще осигурят включването на възможно най-много хора и ще направят всичко възможно да се гарантира сигурността на гражданите, тяхното здраве и собственост, което е неотменим ангажимент на правовата държава.

Независимо от политическата нестабилност, свързана с преходния период на Ротацията, нашата воля е държавата да изпълни основната си мисия - защитата на своите граждани.

Това са най-решителните, но и най-справедливи мерки, вземани по отношение на сигурността на хората във връзка с мигрантските потоци“, посочват от пресцентъра на ДПС.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK