Върховният съд на САЩ ще разгледа случая с кандидатурата на Тръмп

Снимка: БТА

Решенията ще важат за всички щати

Върховният съд на Съединените щати ще разгледа въпроса, дали Доналд Тръмп може да бъде спрян да се кандидатира за президент. Заседанията ще бъдат през февруари, а решението ще важи за всички щати.

Това се налага, след като съд в Колорадо реши, че Тръмп не отговаря на изискванията да се кандидатира на тяхна територия, като посочи поправка в Конституцията, която забранява за кандидати да се издигат хора, които са вдигнали бунт срещу държавата, пише Нова тв.

Съдиите в Колорадо смятат, че участието на Тръмп в атаката срещу Конгреса на 6-и януари преди 3 години се равнява на опит за метеж. Решението на Върховния съд да разгледа случая съвпадна с началото на кампанията на настоящия президент Джо Байдън за нов мандат.

В голяма реч той критикува остро Доналд Тръмп. "Членове на неговия кабинет и семейство, републиканци, които бяха атакувани в Конгреса, всички му се молеха да се намеси, да спре тълпата. А Тръмп не направи нищо. Това беше пълен отказ от изпълнение на президентския му дълг", каза Байдън.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK