Корнелия Нинова: Служебният кабинет е на каишка на Борисов

Снимка: БСП

По думите й оттук нататък не може да има никаква сигурност как ще работи служебният кабинет

„Служебният кабинет на Главчев е фалшиво служебен. Вече получихме абсолютни доказателства, че това е кабинет на ГЕРБ и е персонално реден и командван от Бойко Борисов. Това е категорично нарушение на духа на Конституцията, където служебният кабинет трябва да е равно отдалечен от партиите, да е неутрален и да проведе честни избори“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в кулоарите на Народното събрание днес.

Тя бе категорична: „Абсолютно подлагаме под съмнение в тази ситуация честността на изборите. Това, което направи Борисов, а след това послушно изпълни Главчев, е сериозен удар по принципите на правовата държава и на конституционния ред“.

По думите й оттук нататък не може да има никаква сигурност как ще работи служебният кабинет. „Очевидно е на каишка – ще изпълнява това, което ще каже Борисов. Затова днес призовахме президента Радев да смени премиера Главчев. Той по новата Конституция може да го направи – да смени премиера и оттам нататък нов служебен кабинет“, посочи Нинова.

Лидерът на БСП съобщи, че ще изчакат президента и ако  не освободи Главчев заедно с „Възраждане“ внасят вот на недоверие на служебния кабинет. Мотивите – нарушаване на Конституцията, на принципа на неутралитет на служебния кабинет, изпълняване на политическа воля на Борисов, съмнения за злоупотреби и манипулация на изборите.

„В Конституцията е записано, че парламентът продължава да работи и упражнява контрол върху служебния кабинет. Парламентарният контрол включва въпроси, питания, изслушвания и вотове на недоверие“, добави Корнелия Нинова в отговор на въпроси на медиите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK