Започва възстановяването на къщи в Ощава

Снимки: Община Кресна

Идния понеделник започва възстановяването на напълно изгорялата къща на Димитър Стоилов от село Ощава, махала Миланчевци.

Дейностите поема с доброволен труд ЕТ „ТИЦА – Строителна фирма "Стоица Гълъбова" от с. Горна Брезница.

Построяването на новия дом на дядо Митко става възможно, благодарение на получените средства в дарителската сметка на националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара, възникнал на 24.08.2017 г. в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи.

Днес кметът на община Кресна, Николай Георгиев, разговаря с представителите на "Главболгарстой" АД. Фирмата изгражда трасето на Лот 3.3 на АМ "Струма" и с готовност ще подкрепи усилията на общината, като възстанови безвъзмездно участъците от пътя до с. Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите по пожара къщи. Възстановяването ще започне в петък - 15-и септември. 

След къщата на дядо Митко, фирма ЕТ „ТИЦА – Строителна фирма "Стоица Гълъбова" ще се заеме с възстановяването на къщата на дядо Йосиф.

В деня на пожара той загуби съпругата си, която издъхна от инфаркт часове преди бедствието, а до края на деня огънят изпепели къщата и колата му. Дядо Йоско не напусна селото и остана да спи в руините под открито небе.

"Благодарим Ви дарители! Без благородните ви жестове, без вашата солидарност и безкористна подкрепа бедстващите можеше да останат без подслон през зимата!", заявиха от общинското ръководство в Кресна. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK