Арестуваха педофил, изнасилил малолетно момче в Благоевград

Снимка: МВР, архив

Престъпните действия са извършени на 23 юни в апартамент в Благоевград

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, се води разследване на престъпления по чл. 157, ал. 3 от НК – извършване на действия по полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст, при което е употребена сила и заплашване; по чл. 158 а, ал. 3 от НК - набиране и използване на лице, ненавършило 14-годишна възраст, за участие в порнографско представление, чрез принуда и по чл. 159, ал. 4, т. 1 от НК - разпространение на порнографски материал с участието на лице, ненавършило 16 години.

Досъдебното производство започна с разпит на свидетел очевидец за извършените на 23.06.2023 г. в апартамент в гр. Благоевград престъпни действия.

След събиране на достатъчно доказателства с постановление на прокурор в качеството на обвиняем е привлечен 22-годишният Г.Н.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

За престъпление по чл. 157, ал. 3 Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 12 години. Престъпление по чл. 158 а, ал. 3 от НК е наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 8 години, а престъпление по чл. 159, ал. 4, т. 1 от НК - с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 8 000 леваа.

Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK