Задържаха в Дания избягалият Рангел Бизюрев

Снимка: kriminalno.com

Той е заподозрян за убийството на Димитър от Цалапица

Рангел Бизюрев, който е заподозрян за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, е задържан в Дания по искане на българската прокуратура, научи bTV.

Спрямо Бизюрев има издадена Европейска заповед за арест от лятото на тази година. По информация на bTV с категоричност е установена самоличността на задържания, посредством пръстови отпечатъци и снимки.

Предстои в кратки срокове нашите власти да изискат принудителното довеждане на лицето в България, където ще бъде обвинен за убийство. Разследването се ръководи от Окръжната прокуратура в Пловдив. 

Задържането на Рангел Бизюрев е изключително важно, защото на практика той може да разкаже какво са правили близнаците Борислав и Валентин Динкови, които бяха обвинени в укриване, и така да се променят техните обвинения.

Тялото на 24-годишният Димитър беше заровено при опит престъплението да бъде прикрито.

Той беше обявен за издирване дни преди тялото му да бъде открито в края на юли. Според първоначалните разследвания Рангел Бизюрев беше избягал в Германия.

За престъплението е предвидено наказание – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Издирваният мъж има регистрирани криминални прояви, но те са доста назад във времето. Той е напуснал България на 24 юли рано сутринта от летището в София, билетът му е бил предварително заплатен. Не може да се каже обаче дали убийството е било предварително планирано.

Последваха редица протести на жителите на Цалапица за задържането на убиеца на Димитър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK