Дупница е домакин на Държавното първенство по таекуондо

Снимки: Община Дупница

В рамките на два дни /събота - неделя/ 1040 участници от 35 родни клуба ще влязат в битки за титлата

Дупница е домакин на Държавното първенство по таекуондо (WT) за кадети, мъже и жени, деца, юноши и девойки в различни дисциплини.

В рамките на два дни /събота - неделя/ 1040 участници от 35 родни клуба ще влязат в битки за титлата шампион на България в Спортната зала на града. Те ще бъдат оценявани от 83-ма съдии от страната и чужбина.

В първия ден от надпреварата – 6 април (събота) битките са във възрастови групи мъже и жени и кадети в дисциплина спаринг (Kyorugi), всички възрастови групи за дисциплини Poomsae и техническо чупене.

Официалната церемония по откриването направи кметът на Дупница Първан Дангов.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да открия Държавното първенство по таекуондо и то в присъствието на г-н Слави Бинев - председателят на Българската федерация по таекуондо (WT) и президентът на Българския футболен съюз – Георги Иванов – Гонзо.

Искам поне малко от футболистите от Националния отбор по футбол да вземат от хъса, енергията и желанието за победи от таекуондистите. Ако го направят българският футбол ще тръгне само нагоре. Желая успех на всички участници в първенството“, обяви кметът на Дупница, Първан Дангов.

Официални гости на събитието бяха председателят на Българската федерация по таекуондо (WT) – Слави Бинев, президентът на БФС – Георги Иванов, кметът на Община Земен – Михаил Златанов и почетният президент Федерацията по таекуондо Евгени Тодоров.

Държавното първенство продължава на 7 април (неделя) за възрастови групи Baby (5-6 г.) , Деца (7-11г) и юноши и девойки.

Организатор на събитието е ТК Гладиатор, съвместно с Българска Федерация по Таекуондо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK