Свещеник гладува заради касирането на изборите за сливенски митрополит

Снимка: Infomreja.bg

"Ще гладувам и жадувам, докато Светият синод се откаже от касирания избор за митрополит или докато умра", обяви отец Иван Янков

Свещеник обяви гладна стачка в знак на протест срещу касирането на изборите за нов сливенски митрополит, съобщи БНТ.

"Ще гладувам и жадувам, докато Светият синод се откаже от касирания избор за митрополит или докато умра", обяви пред журналисти пред сградата на Сливенската митрополия отец Иван Янков от храм "Св. Троица".

По думите му гладната стачка е без благословението на наместника на Сливенска епархия временен наместник-председател на Светия Синод - Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Отец Иван започва и подписка "за" и "против" Агатополския епископ Йеротей и Константийският епископ Михаил, сред които трябваше да бъде избран сливенски митрополит.

"В Българската православна църква нищо не е наред", коментира свещеникът, като я сравни с етикетирана, но празна бутилка. "Сам съм и казвам "Царят е гол", нещо в църквата ни не е нормално. Съвсем съзнателно го правя в първия ден на постите", посочи той.

Отец Иван нарисува с червен спрей кръст на сградата на Сливенската митрополия. Той заяви, че очаква в седмицата на прошката да му бъде поискана и дадена такава, а дотогава щял да нощува в автомобила си и през деня да събира подписи пред митрополията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK