Откриха юбилейното издание на театралния фестивал „Талантино“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Фестивалът продължава и в неделя

Юбилейното издание на детския театрален фестивал „Талантино“ беше официално открито с постановката „Ромео и Жулиета“.

„Благодаря на всички, които дойдоха в най-красивия град на света - Благоевград. Щастлив съм, че актьори от такъв ранг са тук и ще са жури в десетото издание на фестивала. Ще видим много талант и страхотни представления. Благодаря и на Община Благоевград за помощта, която ни оказва“, каза при официалното откриване на „Талантино“ Браминир Митов, главен художествен ръководител на ДТ „Проф. Енчо Халачев“ и представи журито, което тази година ще оценява младите актьори. Малко преди да вземе думата той получи поздравителен адрес от кмета на Благоевград Илко Стоянов.

Днес, във втория ден на детския театрален фестивал публиката ще може да види представленията „Крокодилът посред балкана, или Красимир и Владимир на село“, „Нямо кино“, „Нещо като „Ромео и Жулиета“, но в 7 минути“, „1+1=3 (Планетата Кирому), „Вълшебникът от Озбъл“, „Хотел между тоя и ония свят“, „Каша за душата или коледното джудже в бакалницата“, „Играем Чехов по „Добрият доктор“ и „Кой си ти?“.

Фестивалът продължава и в неделя, когато ще бъдат наградени победителите в различните категории. Журито е в състав: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Цветан Николов и доц. д-р Милена Анева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK