Конгресът спаси от фалит правителството на САЩ до март

Снимка: ПИК

Законопроектът отива при президента на САЩ Джо Байдън за подпис

Kамарата на представителите на САЩ одобри в четвъртък законопроект за повторно удължаване на временното правителствено финансиране до март, за да се избегне спиране на работата му, съобщава dnevnik.bg.

Законопроектът сега отива при президента на САЩ Джо Байдън за подпис.

По-рано този месец лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър и председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън от Републиканската партия се съгласиха да приемат двуетапен план за удължаване на временното финансиране за правителството до 1 и 8 март.

В първия етап, до 19 януари, се предвижда осигуряване на средства за земеделие, военно строителство и за ветераните, за енергетика и водоснабдяване. Втората фаза, която беше удължена до 2 февруари, ще включва финансиране за останалите държавни агенции.

Законопроектът не предвижда значими съкращения на разходите, но в същото време не включва и финансиране за Украйна, Израел и за сигурността на южната граница на Съединените щати.

Преди това Конгресът на САЩ постигна споразумение за максимални разходи за финансиране на федералното правителство до края на фискалната 2024 година от 1.59 трилиона долара. От тях се предлага да се отделят 886 милиарда долара за отбрана и 704 милиарда долара за други разходи.Републиканците и демократите все още не могат да постигнат споразумение за разходите за укрепване на южните граници, от което зависи одобрението на поискания от президента Байдън нов пакет военна помощ за Киев от 64 млрд. долара.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK