Папа Франциск отбеляза 87-ия си рожден ден

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десетки деца му помогнаха да духне свещичките на празничната тортa

Папа Франциск навърши днес 87 години, посрещнат от деца, които му помогнаха да духне свещичките на празнична бяла торта, предаде Ройтерс. Децата от ръководената от Ватикана педиатрична клиника изпяха няколко песни пред Светия отец и му подариха букет слънчогледи. 

По-късно на традиционно за коледния сезон събитие по време на ежеседмичното си обръщение на площад "Свети Петър" той благослови малки статуетки на младенеца Исус, държани в ръце от деца, които ще ги поставят след това в своите домове.

"Честит рожден ден" (Buon Compleanno на италиански), провикваха се десетките малки деца на площада и държаха плакати със същия поздрав.

Папа Франциск е роден с името Хорхе Марио Берголио на 17 декември 1936 г. в Буенос Айрес, Аржентина, и произхожда от италиански имигрантски род. На 13 март 2013 г. кардиналите го избират за първия папа от Латинска Америка.

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони също отправи поздрав към Светият отец с публикация в платформата "Екс", доскоро "Туитър", и му благодари за "силната му ангажираност с мира" по света. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK