Бюджетната комисия прие окончателно Бюджет 2024 г.

Снимка: Infomreja.bg

В понеделник депутатите приеха парите на НЗОК, ДОО и план-сметката на държавата

Комисията по бюджет и финанси към НС окончателно прие Бюджет 2024 на второ четене. Народните представители приеха списъка за инвестиционните планове на общините за 2024 г., подадени към Министерство на финансите, пише БГНЕС.

Средствата, които предстои да бъдат отпуснати за инвестиционни проекти на общините, са на стойност 68 млн. лв. Това се случва за първи път, като в план сметката влиза програмата за финансиране на инвестиционни проекти на 265-те общини. Броят на проектите, които всяка община може да заяви за финансиране със средства от Националната инвестиционна програма, няма да бъде ограничен.

В зависимост от категорията на общината са определени максимални прагове на стойностите, в рамките на които следва да са проектите за съответните общини: за общини с категория 1 – до 50 млн. лв.; за общини с категория 2 – до 30 млн. лв.; за общини с категория 3 – до 15 млн. лв.; за общини с категория 4 – до 10 млн. лв. и за общини с категория 5 – до 6 млн. лв. За общините с население по данни на НСИ над 180 000 души общата стойност на проектите ще е до 100 млн. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK