Родителите на Ивана: Тя е била афектирана да не я изключат от училище

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Мария и Георги: Да се върне при нас, няма да й се караме, няма да има никакви последствия

Преди изчезването Ивана е била афектирана да не я изключат или да не я преместят в индивидуална форма на обучение. Това коментираха пред Нова тв родителите на безследно изчезналата 17-годишната ученичка – Мария и Георги.

Майка на Ивана - Мария, разказва, че момичето е било тормозено от съучениците си. „В един от последните пъти момче се беше изплюло в косата й,  казах на класната на директорката, но нищо. Може би аз като родител не взех адекватни мерки“, обясни Мария.

Тя е водила Ивана на психолог и психиатър, но Ивана не е имала поставена диагноза. Момичето е изчезвало и друг път, но не за повече от 2-3 часа, категорична е Мария.

Георги е ходил в училището на 17-годишната Ивана, след като тя е била подложена на тормоз още първата година. „Беше в осми клас и ходих при директорката, тя каза, че първата година децата ще се сплотят и няма да има проблеми. След това съпругата ми ходеше много пъти и никакви мерки не бяха взети за това, че тормозеха детето“, разказа Георги.

„,Призоваваме ако някой е с детето да се обадят на нас. Няма да й се караме, няма да има никакви последствия. Баща й обикаля всеки ден, търси в околните села, но не знаем дали е на територията на Дупница“,  обяви още майката на Ивана.

Родителите на момичето благодариха на всички, които са се включили в акциите по издирването на момичето. Надеждата им е Ивана да се върне при тях жива и здрава.

17-годишната ученичка е в неизвестност от 22-ри февруари, когато си тръгва от училище и оставя телефона си в класната стая. На 15-ия ден от изчезването на момичето в Кюстендил пристигна министър Калин Стоянов, който се запозна с проведените действия по издирването на Ивана. Преустановено беше претърсването на терен, но оперативните действия продължават, коментираха от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Мария06:22 - 08.03.2024
Как пък все някой друг е виновен! Засрамете се! Признайте ,че няма възпитание и контрол от Ваша страна!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK