Кои са 50-те най-влиятелни жени на "Индипендънт"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сред тях е британската кралица Камила

За втора поредна година британският "Индипендънт" публикува свой списък с 50-те най-влиятелни жени, което съвпада с Международния ден на жената, съобщава БНР.

Най-влиятелните жени, които са причина да се случват неща, които променят същността на водените дебати и които в крайна сметка получават това, което искат, попадат в този списък на изданието.

Независимо дали силата им се крие в способността им да преразглеждат политиките и законите, да се отличават в спорта или да се харесат на своя отдаден легион от фенове, общият знаменател, който обединява тези жени, е способността им да влияят на света по един или друг начин.

Начело в списъка тази година е Естър Гей, която не е сломена от бруталното убийство на дъщеря си Бриана, а го използва, за да води кампания за добро и за промяна.

В челната десетка попадат още вратарката на националния отбор по футбол Мери Ърпс, която помогна за извеждането на "Лъвиците" до финал на Световното първенство и вдъхнови цялата нация, министърът на финансите в сянка Рейчъл Рийвс и актрисата Хана Уодингам, която триумфира на сцената и екрана през последните 12 месеца, както и британската кралица Камила, която бе начело в списъка миналата година.

"Индипендънт" уточнява, че съзнателно е взето решение да не изключва жени, с които читателите може да не са съгласни или да не ги одобряват, защото влиянието не означава ласкателство и някои от най-влиятелните фигури в историята са, меко казано, "трудни и противоречиви характери".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK