Специалисти по дентална медицина преглеждат безплатно хора с увреждания в Благоевград

Снимка: община Благоевград

Днес се проведе среща между кмета Илко Стоянов и екипа от специалисти

Специалисти, в това число лекари по дентална медицина и анестезиолог, представители на „ЕО Дент“, извършват безплатни профилактични прегледи в три от Центровете за настаняване от семеен тип, в които са настанени деца и младежи с увреждания, и в два от Дневните центрове – за деца с увреждания и за възрастни хора с увреждания.

Екипът идва от столицата в Благоевград по покана на кмета Илко Стоянов  и Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Общината.

След като бъдат обхванати всички потребители, нуждаещите се от терапия, те ще бъдат лекувани в дентална клиника в София, където ще им бъдат приложени необходимите процедури, свързани със здравето и грижата за устната кухина.

Във връзка с предприетата инициатива, днес се проведе и среща между кмета и екипа от специалисти, на която бяха начертани бъдещи съвместни действия, които да бъдат от полза на жителите, включително и на хората в неравностойно положение, намиращи се на територията на Благоевград.

В рамките на срещата двете страни договориха възможността семейства, в които има хора с увреждания, но не са потребители на социални услуги, също да могат да заявят час за преглед при денталните специалисти, като за целта е необходимо да бъде входирана молба на гишетата на „Деловодство“ в Община Благоевград, след което същите ще получат обратна връзка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK