Партиите в Кюстендил се разбраха за съставите на СИК

Снимки: Infomreja.bg

Кметът по никакъв начин няма да влияе на резултатите

Партиите се разбраха да съставите на секционните избирателни комисии за предстоящите избори 2 в 1, след свиканите консултации от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

„Ние направихме едно предложение, партиите казаха, че всички са доволни. Имаме пълен консенсус за разпределението. Смятам, че за първи път от над 30 години ще преминат в нова ситуация, а именно че общинският кмет по никакъв начин няма да се опитва да влияе на резултатите, както и администрацията да участва в изборите. Знаете, че аз не бях от политическа сила, а с гражданска листа. Смятам като такъв да продължа и така да завърша мандата. Общинският кмет, администрацията и кметските наместници под никаква форма няма да участват в изборите“, обяви след проведените консултации кметът инж. Огнян Атанасов.

От своя страна Любомир Терзийски от ПП-ДБ благодари на кмета за направеното разпределение. „Всички партии бяхме съгласни, нямаше никакви разногласия. Общинската администрация се справи безупречно с разпределението. Няма ощетена партия. Мисля, че кампанията и изборите ще преминат в един добър тон“, заяви Терзийски.

„Община Кюстендил ни предостави едно разпределение, което изцяло е съобразено с решението на ЦИК и съответно с решението на РИК. Никой нямаше претенции относно разместване на ръководствата и членския състав на комисиите“, коментира и Михаела Крумова от Коалиция „ГЕРБ – СДС“.

Коалиция „ГЕРБ – СДС“ ще имат 236 члена в секционните избирателни комисии на територията на община Кюстендил. От тях 98 са ръководен състав – секретар, зам.-председател и председател.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ имат 215 места, от които 90 ръководен състав и 125 членове. ДПС са със 130 членове, от тях 51 са ръководен състав, „Възраждане“ са със 125 членове - 48 ръководен състав и 77 членове. 112 са представителите на БСП в секционните избирателни комисии, толкова са и членовете в секциите от страна на ИТН.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//