Чарлз Трети предаде ролята на главнокомандващ на армейския въздушен корпус на принц Уилям

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Принц Уилям е служил като пилот в Кралските военновъздушни сили

Британският крал Чарлз Трети официално предаде ролята на главнокомандващ на армейския въздушен корпус на големия си син принц Уилям, съобщава БНР.

Кралят е станал главнокомандващ на армейския въздушен корпус преди 32 години, но с оглед на продължаващото му лечение от рак, той ограничи своите функции. "Това е страхотно решение, Уилям наистина е много добър пилот", коментира Чарлз Трети по време на събитието в казарма в графство Хемпшър. Кралят изтъкна своето "огромно възхищение" от работата на армейския въздушен корпус в Ирак и Афганистан. Той изрази надежда, че корпусът ще става все по-силен в бъдеще с принца на Уелс като негов нов главнокомандващ. Принц Уилям е служил като пилот в Кралските военновъздушни сили със специално обучение за издирване и спасителни операции. 

Между другото, армейският въздушен корпус е старото подразделение на неговия по-малък брат Хари, в което той е служил като командир на хеликоптер Apache и втори пилот стрелец по време на втория си престой в Афганистан през 2012 година. Някои медии коментираха, че вероятно решението да се прехвърли ролята на Уилям, което всъщност беше взето миналата година, ще бъде прието зле от Хари. 

Днес кралят ще продължи да изпълнява обществените си ангажименти, като посвети архиепископа на Кентърбъри в рицарско звание за ключовата му роля в коронацията и ще удостои с титлата "дама" авторката на бестселъри Джили Купър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//