Кметът на Благоевград е част от Изпълкома, предложен от Бербатов

Снимка: 24 часа

Остават няколко дни до избора на нов президент

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, обяви членовете на Изпълнителния комитет.

Изборният конгрес ще се проведе на 15 март.

Днес благоевградчанинът даде пресконференция заедно със Стилян Петров и Мартин Петров, които са част от следния списък:

Костадин Димитров

Кмет на Пловдив. С управленски опит и в спорта - вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо ITF.

Методи Байкушев

Кмет на Благоевград. През 2020 и 2022 г. адвокатът е включен в списъка на най-влиятелните експерти по международен арбитраж в Централна и Източна Европа на Легал 500. Служил е като генерален секретар на Националния комитет в България на Международната търговска камара.

На журналистически въпрос каква е ролята на двама настоящи градоначалници в кандидат-ръководния орган, Бербатов заяви:

Държавата трябва да е партньор на БФС, за да тръгнат нещата по-бързо в правилната посока - особено в дестко-юношеския футбол и инфраструктурата. Тя не трябва да избягха от това нейно задължение. Оценяваме факта, че има два настоящи кмета в нашия изпълкома, защото общините са сред най-важните, с които трябва да работим. Повечето общини подпомагат по-малките клубове и ако не го правят, футболът замира. Трябва да вдигнем приходите и да намалим разходите на аматьорските клубове. Това минава през работа с общините. Сменихме някои имена в Изпълкома, защото времената се променят. Човек се развива. Някои от хората от предишния ни Изпълком са в залата и продължават да са с нас. Аз не се плаша, когато трябва да се стигне до определени решения. Аз не подценявам качествата на нито един. Продължаваме и действаме напред. Каузата е по-голяма от всички нас. Те имат моето уважение. Един от кандидатите каза, че зоналните организират срещите му. Това е грубо нарушение, тъй като използва ресурсите на БФС. Зоналните събира клубовете и им казват какво да правят. Става дума за Георги Иванов. Той трябва да е в отпуск. Зоналните са тези, които събират, инструктират и всяват страх в клубовете. Казвам го със съжаление, разбира се. Това не е равнопоставеност.

В България имаме грешна представа за разговорите с хора от политическите звена. Държавата е най-важният партньор и това не го крия. Ние не бягаме от тази отговорност и не се крием. За промяната в изпълкома от предишния конгрес, това не е компромис. Правим най-доброто. Ситуацията е съвсем различна. Отдавна работим по този изпълком. Хората са много заети и се изискваше доста време те да кажат "да", каза Стилиян Петров. 

Припомняме, че ОФК „Пирин“ издигна кандидатурата Бербатов.

На последното си заседание през февруари Общинският съвет в Благоевград прие предложението на кмета Методи Байкушев след молба на управителя на Клуба - Петър Занев, свързана с бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“.

„Освен че Димитър Бербатов е най-успешният представител на футболен Благоевград, според нас той е и най-подходящият кандидат, който да оглави футболната ни централа.

Вярваме, че той е способен да даде началото на процесите, свързани с крайно наложителните реформи в най-популярния спорт у нас.

Смятаме, че именно Бербатов е правилният избор и сме убедени, че той ще представлява и отстоява идеите и принципите на нашия клуб при вземането на важните решения за бъдещето на българския футбол“, пише в позиция на “Пирин“.

Футболист проведе лични срещи с кмета Байкушев.

Интерес буди името на ексминитъра от двата служебни кабинета „Янев“ и „Донев“ - Атанас Пеканов (Икономист и финансист. Вицепремиер по управление на европейските средства до 2023 г. Работил в Европейската централна банка и Австрийския институт за икономически изследвания.)

Другите имена са:

Христо Борисов

Съосновател и главен изпълнителен директор на Payhawk (първата българска компания, оценена на 1 милиард долара). Специалист по управление на корпоративните разходи.

Дарин Маджаров

Предприемач. Основател на онлайн платформата "Уча.се". Най-добър работодател в категория "Образование" в последните три години. С огромни постижения в областта в последните повече от 10 г.

Велизар Величков

Член на Борда на директорите на Българската предприемаческа асоциация. Съосновател на Grabo.bg през 2010 г. През 2015-а се включва в 1ForFit и компанията, фокусирана върху здравословния начин на живот и здравословното хранене, вече оперира в над 180 държави и на над 35 езика.

Петър Ганев

Старши икономист в Института за пазарна икономика. Над 15 години изследователски опит в областта на публичните финанси, ролята на държавата и регионалното развитие. Бивш член на Надзорния съвет на футболния "Левски".

Проф. Георги Попов

Началник на клиниката по Инфекциозни болести в университетска болница "Софиямед". Експерт към НАТО.
Работи към УЕФА. Осъществява медицински контрол на всички нива от европейския футбол - от футзал до Шампионска лига, както и на последните три европейски първенства по футбол.

Ясна Ставрева

Арбитър по в Международния Спортен  Арбитражен съд в Лозана. Адвокат на Асоциацията на българските футболисти.

Георги Владов

Адвокат. Арбитър в Арбитражния съд на БФС.

Пламен Марков

Бивш футболист и треньор -  последният треньор, класирал България на голям футболен форум. Многократен шампион на България, полуфиналист за КЕШ. Завършил Треньорската школа на френската футболна федерация. 

Петър Хубчев

Бивш футболист и треньор. Шампион на България. Основна част от националния отбор на България, спечелил бронзови медали на Световното първенство през 1994 г. в САЩ. С 20-годишен треньорски опит в България и Германия. Бивш селекционер на националния отбор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK