Германия стана световен шампион по баскетбол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спечели срещу Сърбия с 83:77

Отборът на Германия спечели срещу Сърбия с 83:77 точки на финала в Манила и за първи път в историята си стана световен шампион по баскетбол при мъжете, информира БНР.

Тимът на треньора Гордън Херберт направи това с впечатляващ отборен баскетбол и без нито една загуба по време на първенството. 

В герой за германците се превърна гардът на Лос Анджелис Лейкърс Денис Шрьодер, който завърши с 28 точки и дирижираше играта на целия отбор.

Началото на мача бе по-скоро за сърбите, които имаха по-голяма успеваемост от стрелбата за три точки.

Западните ни съседи обаче се оттеглиха след първата четвърт със само 3 точки преднина, които бяха стопени още в началото на втората част.

На полувремето се получи перфектно равенство 47:47, като в последните секунди Шрьодер изпусна стрелба от близко разстояние.

Германия нанесе своя удар в третата четвърт, която спечели с 22:10 и натрупа аванс от повече от десет точки. 

Тимът на Светослав Пешич все пак натисна в последната част и бе близо до това да направи късен обрат.

Решаващият момент във финала бе 48 секунди преди края на мача, когато гардът на Фенербахче Марко Гудувич пропусна от стрелбата за тройка и възможността да изравни резултата.

В последните 55 секунди Гудурич бе големият грешник за сърбите, като пропусна три добри възможности да вкара за три точки, в самия край на мача това направи при отчаян опит и играчът на Партизан Алекса Аврамович, който бе най-резултатен за тима си с 21 точки.

В отсъствието на Никола Йокич, Василие Мицич и Никола Калинич, Богдан Богданович от Атланта Хоукс се опита да бъде лидер на сърбите, като водеше добре играта на тима, но не му вървеше при стрелбата в този финал.

Франц Вагнер допринесе за победата на Германия с 19 точки, а Йоханес Фоигтман добави още 12.

Богданович все пак реализира 17 точки за Сърбия, а Филип Петрушев завърши с 10. 

Денис Шрьодер бе избран за най-полезен играч във финала.

В двубоя за третото място Канада надигра САЩ със 127:118 след продължение. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK