Звезда на Сакраменто засипа с похвали Везенков

Снимка: dnes.bg

ДеАрън Фокс е убеден, че Везенков ще направи отбора по-силен

Една от големите звезди на Сакраменто Кингс в последния сезон в НБА - ДеАрън Фокс, се изказа изключително ласкаво и призна, че е впечатлен от това, което вижда от новия си съотборник Александър Везенков.

Фокс бе гост на популярния подкаст, посветен на Кинг - "Deuce & Mo", като говори около два часа за подготовката на отбора, за атмосферата в тима, както и за новите момчета в него.

Оказа се, че ДеАрън (вдясно на основната снимка горе) е отишъл лично и на пресконференцията при представянето на българина, за да му окаже подкрепа, а и защото е изключително впечатлен от това, което той показва - на игрището и извън него.

"Саша... Човече, трябва да го видиш как тренира. Как стреля шут след шут, колко здраво работи. Невероятен е - каза в подкаста Фокс. - Мисля, че пасва изключително добре на групата, която сме събрали в нашия отбор.

Защото играе умен баскетбол.

Идеален е за Сакраменто. Разбира как искаме да играем, а е тук съвсем отскоро. Добавя още едно парче от пъзела за тима ни, той е новото ни оръжие. Ще ни направи по-силни, убеден съм.

Стрелбата му от средно и далечно разстояние е отлична, на тренировки стреля като с автоматично оръжие, изстрелва топката много бързо и отсечено.

 

С лекота се вписа при пристигането си, сякаш е тук от доста отдавна. Момчето е много интелигентно, знае един куп езици, няма никакви проблеми да общува с всички. Колко езици знае този човек - уау! Аз говоря само един и то не особено добре! Баскетболната му интелигентност също е очевидна.

Естествено, ще има дискусии за това колко добър е в защита и дали е супер атлетичен - както е с всеки играч, който идва от Европа.

Но нашата философия тук е, че ако сме умни и играем като отбор, защитата ще работи. Не индивидуално, а отборно. /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK