Богдан Боцев и Цвета Рангелова влизат в 49-ото НС! Кои са останалите депутати от Пиринско?

Снимка: Infomreja.bg

ЦИК обяви поименния състав на избраните народните представители по изборни райони

Централната избирателна комисия обяви днес поименния състав на избраните народните представители по изборни райони за 49-ото Народно събрание.

Вече са ясни и имената на 11-те депутати, които ще представляват Благоевградска област в следващия Парламент.

Водещата политическа сила – ГЕРБ-СДС, „вкарва“ в НС четирима свои представители – водачът на листата Росен Желязков, традиционно и с най-много преференции – Стефан Апостолов от Симитли, след него – Георги Георгиев от Сандански и Костадин Стойков от Петрич.

ДПС ще бъде представлявано от водача Делян Пеевски и Елхан Кълков от Сатовча. Кълков е трети в листата, но получава място в 49-ото НС след като Йордан Цонев избра да влезе от Четвърти изборен район – Великотърновски. Пеевски водеше листата на ДПС и в Пазарджик, но отново избра Благоевград за свой изборен район.

ПП-ДБ са с два мандата – за Андрей Гюров (водач) и Георги Ганев.

„Възраждане“ ще имат един народен представител от Пиринско. Това е благоевградският адвокат Цвета Рангелова, след като днес стана ясно, че водачът Цончо Ганев е изявил желание да остане избран в листата на ПП „Възраждане“ във Втори изборен район – Бургаски.

БСП "влиза" в 49-ото Народно събрание с Богдан Боцев от Гоце Делчев. Листата на социалистите в Пиринско водеше лидерът Корнелия Нинова, но тя отстъпи мястото си на Боцев, избирайки Двадесет и пети изборен район – София.

След отказа на Слави Трифонов да участва в Народното събрание, от ИТН в Пиринско влиза Станислав Богдански, който има най-много преференции.

 

Снимка: ЦИК

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//