ЦИК официално: Кои са новите 11 от Пиринско? Вижте ги!

Снимка: ЦИК

4 са мандатите за ГЕРБ. Два за ДПС и ПП-ДБ, Възраждане, ИТН и БСП получават по един мандат

ЦИК обяви мандатите, които получава всяка партия в новото 49-о НС.

Област Благоевград ще бъде представлявана от 11 депутати.

4 са мандатите за ГЕРБ. Два – за ДПС, също толкова за коалицията ПП-ДБ.

Възраждане, ИТН и БСП получават по един мандат, тоест само един народен представител от Пиринско ще бъде в парламента.

Водещата политическа сила – ГЕРБ-СДС, „вкарва“ в НС четирима представители – водачът в листата  - Росен Желязков, традиционно и с най-много преференции – Стефан Апостолов от Симитли, след него – Георги Георгиев от Сандански и Костадин Стойков от Петрич.

ДПС ще бъде представлявано от Делян Пеевски (водач) и Елхан Кълков от Сатовча. Той е трети в листата, а втори е Йордан Цонев, който е и излъчен като кандидат за област Бургас и може да „влезе“ от другата област.

След ДПС са ПП-ДБ с два мандата – за Андрей Гюров (водач) и Георги Ганев.

„Възраждане“ ще имат един народен представител от Пиринско, предполага се, че това ще е Цвета Рангелова. Тя е втора в листата, а първи е заместник-председателят на партията – Цончо Ганев, който се е кандидатирал и в друг многомандатен район. Ако предпочете да „остане“ в него, то Рангелова отново влиза в НС.

БСП "влиза" с Корнелия Нинова (водач) или Богдан Боцев. Нинова е водач и в София и може „да отстъпи мястото“ на неврокопския си колега, който е втори в листата и е с най-много преференциални гласове.

Има такъв народ има два варианта - Слави Трифонов да запази депутатското си място като водач на листата в Благоевградско или да се откаже и Станислав Богдански, който има най-много преференции след водача да влезе в парламента.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. От Пиринско това са:

Партия/коалиция

Име, презиме и фамилия

Изборни райони

1. БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

Корнелия Петрова Нинова

Благоевград, София

3. ВЪЗРАЖДАНЕ

Цончо Томов Ганев

Благоевград, Бургас

4. ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД

Станислав Тодоров Трифонов

Благоевград, Стара Загора

13. Движение за права и свободи – ДПС

Делян Славчев Пеевски

Благоевград, Пазарджик

13. Движение за права и свободи – ДПС

Йордан Кирилов Цонев

Благоевград, Велико Търново

 

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова, освен в София, поведе и листата в Благоевградско. За нея машинно и на хартия са гласували 1585 души, от които повече са предпочели хартиения вот – 820 души.

Водачът на ГЕРБ в Пиринско – бившият транспортен министър – Росен Желязков, е спечелил 1209 гласа, 619 от които са на хартия, а по-малкият брой – на машина.

Възраждане бе поведена от Цончо Ганев в областта. Заместник-председателят на партията е събрал 1377 гласа. 1022 са машинни, а едва 355 гласа са на хартия за Ганев.

Слави Трифонов бе водач на ИТН в област Благоевград. Лидерът на партията има 1009 гласа, от които 826 са на машина.

За Пеевски са гласували 513 симпатизанти на ДПС в област Благоевград. Той е събрал почти равен брой от машинното и хартиеното гласуване – съответно 266 и 247 гласа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//