Общинският щаб в Банско: Трима заразени, сред които и сезонен работник

Снимка: Infomreja.bg

Състоянието и на тримата е сравнително добро

По данни на РЗИ, от направените през последните дни тестове за Covid-19 на жители и пребиваващи в Банско, положителните проби са 3. Всички останали проби са отрицателни.

Едната положителна проба е на сезонен работник, който не е от Банско. 50-годишният мъж е от Плевен и е хоспитализиран в МБАЛ-Разлог, преди няколко дни, потвърди за ИНФОМРЕЖА д-р Велев - директор на болницата.

Друг положителен тест е на 27-годишна жена. Тя е без симптоми, поставена е под домашна карантина.

Третата положителна проба е на 75-годишна жена от Банско, която също е под домашна карантина. Състоянието и на тримата е сравнително добро. Установени и поставени под карантина са контактните лица на заболелите.

Във връзка с дисциплинирано и отговорно прекараната двуседмична карантина на Банско, обръщаме внимание, че всички в града ни търпим не само морални, но и значителни финансови щети. При взетите извънредни мерки, настояваме и за извънредни компенсации, отнасящи се за периода на карантина.

Настояваме, например, за отговор на въпроса, който поставихме пред редица институции: “Имат ли право поставените под карантина в града (т.е. всички работещи жители) на болнични листове за периода на карантина?”.

Никоя от отговорните институции не е отговорила на писменото ни запитване. Издадено е само устно разпореждане от представители на НОИ – Благоевград до общопрактикуващите лекари за неиздаване на болнични.

Благодарим отново на всички тези лекари за това, че се грижат неуморно и в риск, за здравето на всички жители на град Банско. Нека те не бъдат обект на напразни обвинения, а да бъдат оценени като високи професионалисти.

Държавата показа, че може с твърда ръка да наложи крайни мерки за справянето с проблема COVID – 19 в Банско. Така нека да покаже твърдост и решителност и в подкрепата на Банско за бъдещото му развитие, обявиха от Общината.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as