Обвиняемият за двойното убийство в Лозен дължал 150 000 лева

Снимка: БГНЕС

У заподозрения за престъплението е намерена банкова карта на една от жертвите

При извършения оглед и претърсване в Бургас у заподозрения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха на брифинг от прокуратурата.

Съвсем съзнателно и обмислено 34-годишният Чавдар Бояджиев е застрелял 27-годишния Иво Колев, категорични са разследващите. При всеки отказ на младия мъж да му даде кода си за онлайн банкирането, е получавал куршум. А парите трябвали на Бояджиев, за да мине през Турция към Русия, след като убил и 18-годишната Яна, предаде Нова телевизия.

Двете жертви са умъртвени в рамките на няколко часа, в близост до местата, където телата им бяха открити. Бояджиев сам е посочил къде са те. В дома му са открити дрехи и обувки с остатъци от кръв. 

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която  да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняемия има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие. Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвиняемия автомобил.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства, посочват от прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за срок до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".  Обвиняемият 34-годишен мъж е дал подробности за това как е извършил двете убийства край Лозен. 

"Разказва в пълнота какво се е случило през нощта. Защо го е направил, как го е направил и да, пред нас демонстрира съжаление. Желание да си изкупва вината в затвора. Това са негови думи", заяви Мирослав Данаилов, заместник-директор на СДВР.

"Деянието е извършено, както първото, така и второто убийство, по особено жесток и мъчителен за жертвите начин", подчерта Живко Коцев, зам.-главен секретар на МВР.

34-годишният Чавдар Бояджиев се е познавал от години с жертвите - 27-годишния Иво Колев и 18-годишната Яна, казват разследващите.

"Мотивите и за двете престъпления са чисто користни. Той не е бил удовлетворен от факта, че не е получил исканите финансови средства, както от първата жертва, така и от втората. Самият той признава, че има огромен финансов дълг, определен според него на около 150 хил. лв. към различни финансови и кредитни институции", твърди Живко Коцев, зам.-главен секретар на МВР.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил умишлено убийство през април 2022 година. За това престъпление вече е освободено ръководството на Осмо районно полицейско управление в София, съобщи зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев, който посочи, че е снето доверието от началника на РПУ-то. 

През май 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда по хулигански подбуди. Поради факта, че към този конкретен момент той не е бил осъждан, законът задължава съда в Несебър да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи административно наказание - глоба от 1000 лева, стана ясно от брифинга. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK