Мехмед Дикме: Доган може да изпусне управлението на ДПС

Снимка: БГНЕС

Пеевски вече е поставил в зависимост не само Доган, но и Бойко Борисов

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се събуди и осъзна с обръщението си какво е станало с ДПС. От обръщението става ясно за две неща - Доган осъзнава, че партията е на път да се превърне в корпоративно платена и бизнес организация.

Това заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме пред bTV за ситуацията в Движението за права и свободи.

По думите му Доган е изтрезнял с определянето на Делян Пеевски за кандидат за председател на ДПС. Пеевски вече е поставил в зависимост не само Доган, но и Бойко Борисов, посочи Мехмед Дикме.

"Делян Пеевски има много силно влияние в прокуратурата, в съдебната система и в изпълнителната власт", отсече той.

Според него Пеевски умело успява да съчетава икономическите с бизнес интересите. Възможно е Пеевски да се откаже дори от това, което предлага Доган от председателския пост на ДПС. Положението става много сложно с Делян Пеевски вътре в самата организация. Доган от 30 години може да изпусне управлението на ДПС, изтъкна Мехмед Дикме.

Той е на мнение, че ДПС може да има само един шеф, а не да се ръководи от съпредседатели. ДПС може да има силен лидер, но Доган изгони всички харизматични хора от партията, посочи Дикме.

Мехмед Дикме предупреди, че проблемите в ДПС стават все по-сериозни. ДПС има своята роля и място във властта не през задния вход и не чрез използването на властта за облаги на определени лидери, каза още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK