Политиците честитиха Новата 2024 г.

Снимка: БНР

Пожеланията им са за единение, стабилност, мир

След очакването и напрежението около казуса с приемането ни в Шенген по въздух и вода, в първите часове на 2024 г. политическото говорене отстъпи място на пожеланията и надеждата, отбелязва nova.bg.

Минути преди настъпването на новата 2024 г. държавният глава се обърна към народа. В речта си Румен Радев очерта и бъдещето на България. „Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет”, заяви Румен Радев.

Според президента страната ни има нужда от ясно изразено лидерство през новата година. „Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия, с разграждане на националния суверенитет и отказ от достойнство. Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и сигурността”, допълни Радев.

В навечерието на Новата година пожелания направиха и политическите лидери. В профила си в социалните мрежи Бойко Борисов пожела стабилност и сигурност за страната. Кирил Петков изрази надежда, че с общи усилия България може да стане по-силна и да се доближи да развитите европейски страни. Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пожела увереност в евроатлантическия ни път, както и надеждата, че мирът ще възтържествува над войните.

По-добра България си пожелаха и лидерите на БСП и "Възраждане". „Нека да обичаме семействата си, близките си, да забравим разделението и омразата и заедно да градим България напред. Нека да е честита, мирна, здрава и благодатна за България и за всеки един от нас новата 2024 година!”, пожела Корнелия Нинова.

„Ще ви пожелая да запазите и съхраните националната ни памет, да помните славното минало на нашия народ, за да възвърнете вярата си, че ние, българите,  можем да имаме достойно бъдеще като пълноценен народ със свободна и независима държава”, пожела Костадин Костадинов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK