Бербатов и Мицин участват в най-голямата студентска спортна олимпиада в АУБ

Снимка: Infomreja.bg

Бербатов и Мицин са официалните гости на събитието

Най-голямата студентска спортна олимпиада в България, организирана от спортен клуб “Олимпикс” към Американския университет в България, ще се проведе този уикенд в Благоевград. В събитието традиционно се включват както студенти, преподаватели и служители на АУБ, така и ученици, студенти и спортни ентусиасти от Благоевград и областта, заедно с техните семейства. 

Олимпиадата се състои от 18 спорта, някои са традиционни за българската публика като футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, плуване, и други лекоатлетически дисциплини, но представя възможност за включване и в типични американски спортове като американска народна топка и спайкбол.  

Олимпиадата ще бъде открита с тържествена церемония в 20 ч. на 18-ти април, четвъртък, в спортната зала в кампуса на АУБ. В откриването ще се включат артистични клубове от университета и града, а вечерта завършва със запалване на Олимпийския огън и даване на официален старт на олимпиадата.  

На 20-ти април, събота, започва състезанието по плуване в спортен комплекс “Пирин”, маратона на алеята в парк “Бачиново” и състезанията по отборни спортове - футбол, баскетбол, волейбол и стрелба от тройката в кампуса на АУБ. 

В неделя, 21-ви април, е т.нар. “Голям ден” (D-Day), цялото събитие се мести на бейзболното игрище “Портър парк” при парк “Бачиново”. Програмата започва в 9:30 ч. като през целия ден ще се проведат 12 различни спорта. 

Събитието ще приключи в 18 ч. с церемония по награждаване от българския рекордьор по плуване Петър Мицин и със специалното присъствие на футболната легенда на Благоевград Димитър Бербатов. 

“Въпреки че събитието е спортна олимпиада, не е необходимо всички посетители да се включват в спортните дисциплини. Ще имаме специален кът за отдих, където ще можете заедно с приятели да се насладите на различни активности”, сподели ръководителят на клуба Здравко Рашков.   

Освен фокус върху спорта, събитието има и социална насоченост. Благотворителната кауза тази година е в подкрепа на “Националната параолимпийска организация”. Освен това, в събитието ще бъде вплетена и зелена инициатива с “Еко Партнърс България”, които ще предоставят съоръжения за рециклиране на пластмасови бутилки и кенчета. А срещу донесени пластмасови капачки, всеки посетител ще получи право за участие в томбола с награда. Събраните капачки ще бъдат предадени на “Капачки за бъдеще”. 

“С включването на все повече социални и зелени инициативи, целим да покажем на хората обединяващата сила на спорта и да направим олимпиадата ни едно по-устойчиво събитие”, сподели Бригита Андонова, ръководител на “Финанси и спонсорства”. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK