Хванах мъже, откраднали половин тон дизел от камион

Снимка: Infomreja.bg

Те ще отговарят пред съда

Извършители на кражба на половин тон дизелово гориво са задържани след светкавични действия на криминалистите от РУ-Елин Пелин

Минути след 22 часа на 8 февруари в РУ-Елин Пелин постъпила оперативна информация за извършваща се кражба на дизелово гориво от товарен автомобил в района на с. Жерково на автомагистрала „Хемус“.

Незабавно към мястото бил насочен полицейски екип, който засякъл оттеглящ се в посока с. Елешница лек автомобил „Мицубиши Паджеро“. Непосредствено преди селото същият аварирал, след което от него изскочили и побегнали трима мъже.

При огледа на местопроизшествието в колата са установени общо 19 туби, съдържащи около 500 литра дизелово гориво. В резултат на незабавно проведените оперативно-издирвателни действия тримата „бегълци“ са установени и задържани.

При последвалите претърсвания на адресите им в град Бухово, на един от тях е установена кутийка с канабис, а на друг – два ловни трофея. След доклад на събраните материали в прокуратурата на двама от задържаните са повдигнати обвинения и арестът им е удължен за срок до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK