Илиан Георгиев: Бизнесът има моята подкрепа, ще бъда в диалог с всеки предприемач

Снимки: ГЕРБ

„Гръбнакът на икономиката са работещите хора, включително и в сферата на индустрията“

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Илиан Георгиев обсъди проблемите на бизнеса с председателя на Стопанската камара в Благоевградска област, инж. Иван Вълков.

Двамата говориха за предизвикателствата, с които се сблъсква бизнесът в региона и очертаха идеи как законодателството да  бъде в помощ на предприемачеството. Акцентите бяха как да се намали бюрократичната тежест, която виси над малките и средни предприятия и пречи на развитието им, както и все по-острият дефицит на квалифицирани кадри.

„Гръбнакът на икономиката са работещите хора, включително и в сферата на индустрията. Липсата на подготвени инженерни кадри спира развитието на технологичните бизнеси с висока добавена стойност. Нужни са законодателни реформи в средното и висшето образование, както и създаването на повече технологични и инженерни кадри и дисциплини за нуждите на пазара“, коментира Илиан Георгиев.

Според него отварянето на българския трудов пазар към трети страни е временно решение и усилията трябва да бъдат в посока създаване на кадри, които да намират реализация в Благоевград и да остават тук да живеят.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ подчерта, че е важно да се  подкрепят професионалните гимназии, а университетите да се насърчават да разкриват технологични специалности.

Илиан Георгиев и инж. Иван Вълков обсъдиха и най-важната тема за Благоевград – изграждането на индустриална зона, в която действащите предприятия да могат да се развиват и разширяват, а държавата да създаде техническата инфраструктура, за да може бизнесът да бъде улеснен и насърчен.

„Бизнесът очаква от държавата добро и гъвкаво законодателство, развитие на електронните услуги и дигитализация. Само по такъв начин ще се стимулира икономиката“, беше категоричен Георгиев.

Той пое ангажимент, ако бъде избран за народен представител, да работи за подобряване на бизнес средата в Югозападния регион и да е в диалог с всеки предприемач, както и с ръководството на Регионалната стопанска камара.

* Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//