Кюстендилски творци сътвориха есенен празник на фолклора

Снимки: ТФ "Партноьори"

Локациите бяха перфектно подбрани

Местни творци сътвориха своеобразен есенен празник на фолклора на различни локации в Кюстендил. Народните певици Веселина Сиракова и Елеонора Божанова, съвместно с танцьорите от Танцова формация „Партньори“, заснеха видео клипове на свои песни.

Младите певици бяха подбрали красив букет от песни от тракийска, пиринска и разбира се шопска ентографска област. А още по-младия хореограф на Танцова формация „Партньори“ – Тони Кенов, подготви изключително разнообразни и вълнуващи хореографии, част от ангажиментите му по програма Творчески стипендии, с подкрепата на Национален фонд „Култура“. 

Локациите бяха перфектно подбрани и максимално ефектно оползотворени от танцьорите на „Партньори“, които подариха много емоции и красота на жителите и гостите на Кюстендил.

Никой не подминаваше случващото се в парка пред Художествената галерия, на крепостната стена на Хисарлъка и най-вече в Осогово, на фона на есенните планински багри и невероятния залез. Красивите и разнообразни костюми на танцьорите бяха естествен детайл, подбран с много внимание и умение, към всяка една от шестте записани песни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//