Архитекти от Кюстендил и Плевен обмениха опит и добри практики

Снимки: САБ

Архитекти от Кюстендил и Плевен обмениха опит и добри практики.

Представители на дружествата на Съюза на българските архитекти от двата града взеха участие в работна среща в Кюстендил, реализирана с подкрепата на Община Кюстендил и регионалните колегии на Камарата на архитектите в България. 

Програмата започна в петък, 24 юни, с презентация на фирма „Баумит България“ ЕООД в зала „Пауталия“ на хотел „Кюстендил, а вечерта всички се отправиха към площад „Велбъжд“ за концерта на Александра Стан, която пя на Празника на черешата в областния град. 

В събота архитектите разгледаха сгради, финансирани от фондовете на Европейския съюз, както и по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 

С оглед на реализирането на инвестиционните проекти се извърши обмен на информация за добрите практики и генериране на бъдещи препоръки към проектирането и строителството на обектите през програмния период. 

В работната среща и дискусиите участваха членове на Съюза на българските архитекти от дружествата в Кюстендил и Плевен, включително и техните председатели - арх. Стояна Чавдарова и арх. Емил Дечев, инженери и строители от Кюстендил. 

Официални гости бяха арх. Георги Бакалов – председател на САБ, заместник-областният управител на Кюстендил Силвия Велкова, арх. Невяна Иванчева – заместник-кмет на Община Плевен и инж. Росица Плачкова – заместник-кмет на Община Кюстендил. 

 

Арх. Георги Бакалов – председател на САБ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK