Обновяват сградата на пожарната в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Проведоха публично обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции

Публично обсъждане се проведе в РСПБЗН – Дупница, на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции, в която са предвидени дейности  на територията на Кюстендилска област и се отнасят до сградата на ГДПБЗН в Дупница и е преминала етапа на административно съответствие и допустимост.

Това бе първият етап на оценка на концепциите за интегрирани териториални инвестиции. Представянето на проекта бе от представители на Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на район Югозападен и началникът на отдел „Международни проекти“ в ГДПБЗН Юлиян Грънчаров.

На обсъждането присъстваха ръководители от РДПБЗН – Кюстендил, представители на  местната власт – от община Бобошево и кметът на Дупница.

Целта на публичното  обсъждане бе  да бъде осигурено участието на местните общности в процеса на подбор на концепциите и бе постигната безрезервна подкрепа за осъществяването на проекта за конструктивно и сеизмично укрепване на сградата в Дупница, ползвана от службите за пожарна безопасност и защита на населението и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Участниците в обсъждането изразиха увереност, че реализацията на последващото проектно предложение, ще подобри сигурността и качеството на живот в региона и ще подпомогне устойчивото развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK