Калин Стоянов: Предотвратихме рекордно количество наркотик да не достигне до децата на Европа и на България

Снимка: МВР

Предстоят още разследващи мероприятия

Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на пресконференция на ГКПП „Капитан Андреево“ с участието на Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Иван Стоянов – окръжен прокурор на Хасково, Георги Димов – директор на Агенция „Митници“. Близо 403 кг хероин бяха задържани на граничния пункт при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. 

Министър Стоянов припомни, че разкритието идва дни след разпоредените от него засилени проверки на гранични пунктове с участието на ГД „Гранична полиция“, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП, които в момента се изпълняват на два гранични пункта. „Планът е отворен и във всеки един момент проверяващите екипи могат да бъдат преразпределени в други пунктове на страната”, допълни той. Министър Стоянов заяви още, че за това количество хероин няма постъпила информация от партньорски служби. „Работено е на принципа „анализ на риска”. За да анализираш и отсееш такъв камион и такъв товар, трябва да имаш много опит и усещане да прецениш шофьора, това, което вози, и маршрута”, обясни министърът.

Той допълни, че предстоят още разследващи мероприятия по отношение на международното полицейско сътрудничество, но това е наистина голям успех за всички служби на граничния пункт „Капитан Андреево“, с който можем да се поздравим.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//