Министърът на РРБ се срещна с областния управител на Кюстендил

Снимка: Пресцентър ОА, Кюстендил

Те обсъдиха проблемите с ВиК и пътната инфраструктура в областта

На работна среща между министъра на МРРБ Андрей Цеков, областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и неговия заместник Кристиян Иванчов бяха обсъдени широк кръг от въпроси, свързани с ВиК и пътната инфраструктура в областта. Министър Цеков бе запознат с проблемните казуси и с предизвикателствата пред водния сектор в Кюстендилска област, които без помощ и подкрепа от държавата няма как да бъдат решени.

 На срещата в МРРБ бе потвърдено финансирането в размер над 3 млн. лв. на „Кюстендилска вода“ с цел техническо обезпечаване на дружеството за осигуряване на нормалното му функциониране. С тях ще се подобри технологичното оборудване на екипите в „Кюстендилска вода“, като се осигурят нови багери, автомобили, малка строителна механизация, измервателна техника.

 С министър Цеков бе обсъдено и състоянието на недоизградения язовир „Кюстендил“, за който бе постигнато съгласие за извършване на техническото му обследване и уточняване статута на имотите, включени в чашата му.

Необходимостта от осигуряване на средства за рехабилитацията на ВиК инфраструктурата в Самораново, свързана със строителството на новия затвор в селото, бе другият казус, по който инж. Пандурски и Иванчов потърсиха подкрепата на министър Цеков.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK