Правят нова работна среща за санирането в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Тя ще бъде на 19 април от 11 часа в заседателната зала на администрацията

Нова работна среща с председателите на сдружения на етажната собственост, които подготвят документи за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност, организират от Община Дупница. Тя ще бъде на 19 април от 11 часа в заседателната зала на администрацията. Крайният срок за входиране на документите в Община Дупница е 10 май тази година.

"Насрочих срещата по една единствена причина. Има още около месец до крайният срок и желанието ми е да успеем да обработим максимално голям брой документи на сдружения. До момента са внесени 5 заявления, като очакваме още днес или утре, да бъдат входирани други 3-4, които са вече на финалната права.

Трябва да се ускори подготовката на документите, защото след този срок няма да се приемат. Има и технологично време за обработка и подготовка на формулярите и споразуменията, преди да бъдат изпратени в МРРБ. Тук е много важно да отбележа, че именно МРРБ е управляващият орган, който прави оценката на проектните предложения, а не Община Дупница.

Казвам го, защото всекидневно ме питат: Ама не определя ли Общината кой блок да бъде саниран и кой не. Затова призовавам за експедитивност заинтересованите сдружения на собствениците. Имаме екип, който всекидневно е на пълно разположение за помощ и съдействие, така че при възникнали въпроси, трудности, както и досега няма никакъв проблем да търсят съдействие.

За Община Дупница това е много важна програма, защото променя облика не само на жилищните сгради, но реално и на града, а резултатите са очевидни. Надявам се на срещата в сряда, да придобием по-точна представа за сдруженията, които в крайна сметка са с частична готовност и каквито нови трудности и въпроси имат - да ги решаваме на време", коментира кметът на общината инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK