София спечели домакинство на ключова световна конференция за информационна сигурност

Снимка: МОН

Очаква се в дните на конференцията повече от 1 000 представители на бизнеса и науката от целия свят да вземат участие в нея

Институтът INSAIT към Софийския университет „Св. Климент Охридски” спечели домакинството на един от най-престижните форуми в областта на криптографията и киберсигурността – Real World Crypto Symposium (RWC). От 26 до 28 март 2025 г. София ще посрещне световния технологичен елит за обсъждане на някои от най-актуалните теми в сферата на онлайн сигурността, съобщават от пресцентъра на образователното министерство.

След Торонто, Токио, Амстердам, Ню Йорк и Пало Алто, столицата ни ще бъде домакин на водещите световни технологични компании и изследователски центрове в областта на киберсигурността и криптография, сред които Google, Amazon, Meta, Apple и др. Очаква се в дните на конференцията повече от 1 000 представители на бизнеса и науката от целия свят да вземат участие в нея.

Домакинството на INSAIT и София бе официално обявено на RWC’24, което се провежда през тази седмица в Торонто, Канада. Домакинството на световния форум е поредно признание за ролята, която играе институтът INSAIT и стъпка към позиционирането на България като център за развитие на технологии на регионално и световно ниво.

По време на конференцията участниците ще представят и обсъдят най-новите проучвания, свързани с криптографията и информационната сигурност като конфиденциалност и кохерентност на данните, аутентификация и др. Ще бъдат представени решения по казуси, които засягат сигурността на милиарди потребители на някои от най-популярните онлайн услуги в света.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK