На среща в ОДМВР – Кюстендил: Намаляват катастрофите и унищожаването на земеделската продукция

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Домакин на срещата бе директорът на ОДМВР ст. комисар Светослав Григоров

Срещата бе инициирана от ОДМВР и в нея участваха ръководството на областната дирекция, ръководството на РУ Кюстендил, областният управител на Кюстендилска област Ал. Пандурски, кметовете на общините Кюстендил и Трекляно Огнян Атанасов и Радко Петрунов, председателите на ОбС на Кюстендил и Невестино, представители на РУО, на търговски вериги.

Обсъдени бяха конкретни действия, свързани с пътната безопасност, надграждането на вече започнати дейности – видеонаблюдението, сътрудничеството между институциите – полиция и местна власт за поддържане на контакт със самотно живеещите хора в отдалечените махали на селата, обсъдени бяха и препоръките към нощните заведения за назначаването на охрана, превантивната работа с децата по време на лятната ваканция – съвместен проект на ОДМВР и ОДК предвижда изграждането на площадка за пътна безопасност за децата.

Това е възможно да се случи и на територията на общините Невестино и Трекляно, участниците в срещата поеха ангажимента със собствени средства да изградят такива площадки.

Ст. комисар Григоров сподели тревогата си, че в началото на летния сезон остава  рискът от пътни произшествия, причинени от безстопанствени животни и унищожаване на селскостопанска продукция. Оцени като положителна стъпка възможността безстопанствените животни да бъдат настанявани в обект на община Кюстендил и от съседните общини – Невестино и Трекляно. Бе обсъдена и препоръката на областния управител Ал. Пандурски за назначаването на полски пазачи или възлагане на функцията на служители, които да документират нанесените щети и отнемането на животните. Кметът на община Трекляно сподели, че в землището на с. Сушица значително са се увеличили  безстопанствените кучета и ще разчита на помощта на областните структури за решаване на проблема. Бе обсъден и проблемът  с повреждането на пътищата  в селищата от горските райони от дърводобивна техника и възможността  да бъдат задължавани фирмите да възстановяват пътищата, които са увредили.

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов изрази увереност, че разширяването на осветителните системи както в града, така и в района на Хисарлъка и в селата на общината ще е предпоставка за намаляването на посегателствата и гарантирането на спокойствието на гражданите. Обсъден бе и въпросът за ограничаване на достъпа до паркингите на големите търговски вериги след приключване на работното им време.

Ст. комисар Св. Григоров увери участниците в срещата – представителите на общинската власт, че в лицето на ОДМВР  имат партньор  с воля за навременни и адекватни действия, в рамките на правомощията ни, за гарантиране на добър обществен ред на територията на областта ни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK