На 14 ден: Спират издирването на терен на Ивана от Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Работата на терен се преустановява от утре

Продължават специализираните полицейски действия по установяването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. Момичето е в неизвестност от 22 февруари, когато семейството й потърси помощ от полицията.

Непълнолетната Ивана бе обявена за общодържавно издирване веднага след заявеното от родителите й. В РУ Дупница бе създаден щаб под ръководството на директора на ОДМВР ст. комисар  Св. Григоров, в работата му се включиха и служители на ГДНП, бяха установени контакти с колегите от областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители.

В първите 7 дни в работата на терен активно се включиха и доброволци. Проверена бе огромна територия.

„Получихме широката обществена подкрепа както от местната власт, така и от доброволци, макар понякога да не постигахме хармония, безспорен остава фактът, че каузата ни е една: Да намерим Ивана.

Работата по издирването на Ивана продължава чрез различни оперативни способи, а претърсването на терен се преустановява от утре.

Всяка информация, свързана с Ивана, ще бъде детайлно проверявана, за да постигнем желания резултат“, обявиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.

По случая е образувано и досъдебно производство и действията се осъществяват под надзора на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK